Prins Luciën I

Prins Lucien I, Prins der Kersepitten 2020

Luciën van den Heuvel is verkozen tot 60 ste Prins der Kersepitten. Hij zal Mierlo tijdens carnaval 2020 voorgaan als Prins Lucien dun Uurste.
Luciën is geboren op 2 augustus 1973 in Mierlo. Luciën is dus geboren en getogen in Mierlo. Zijn ouders, Carel en Tinie, hadden jarenlang een café aan de Marktstraat, genaamd ’t Tapperijke. In dat café leerde hij ook zijn vrouw Nance kennen. Samen hebben ze twee kinderen, Mira (2007) en Tren (2010).

Luciën heeft lange tijd in het café van zijn ouders gewerkt. In 2009 maakte hij de keuze om de hulpverlening in te gaan en startte op de meldkamer Brandweer in Den Bosch, waar hij werkt voor Brandweer Brabant Noord (BBN). In 2017 heeft hij binnen BBN de overstap gemaakt naar het team Vakbekwaamheid. Hier houd Luciën zich o.a. bezig met het trainen van de Regionale Operationele Leiding en is hij beheerder van het virtuele trainingssysteem ADMS. Een hoogtepunt was het winnen van de Hulp voor Hulpverleners award in 2013.

De racefiets heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Luciën is een fanatiek wielrenner op recreatief niveau. Zo is hij al twee keer op de fiets naar Praag gereden. Verder heeft hij ook regelmatig deelgenomen aan Avond Zesdaagses op hometrainers. In zowel Mierlo, Stiphout en Helmond liet hij zien niet onverdienstelijk te kunnen fietsen. In Mierlo was hij eens winnaar en in Stiphout was hij sprintkeizer.
Zijn zoon is inmiddels ook aangestoken door het wielervirus en rijdt wedstrijden bij R&TC Buitenlust. Dochter Mira speelt voetbal bij sv Brandevoort. Prins Luciën I draagt PSV een warm hart toe. Hij draait al een aantal jaren mee in de poule van brandwachten in het Philips stadion. Naast de voorliefde voor de sport heeft hij ook een zwak voor de band Rowwen Heze.
Op vrijwilligersgebied is Luciën met name ook actief bij de Mierlose brandweer. In 1988 trad hij toe tot de jeugdbrandweer, om in 2000 de overstap te maken naar het actieve korps. In de rol van bevelvoerder brengt hij menig uurtje bij de Brandweer Mierlo door.

In 1992 was Luciën Prins van jeugdcarnavalsvereniging De Stillekes in Mierlo. Carnaval is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Geheel in de stijl van zijn grote hobby het wielrennen is het motto van Prins Luciën dun Uurste “Wai zette er un tandje bai!”. Samen met zijn Adjudant Frank Swinkels gaat Prins Luciën I er een fantastisch Carnaval 2020 van maken.
Vereniging De Kersepit organiseert a.s. zondag 24 november een Prinsreceptie, om iedereen de mogelijkheid te geven Prins Luciën I te feliciteren met zijn verkiezing tot 60 ste Prins der Kersepitten.