Uitleg tips Prinseraoje

1)Dit jaar moet hij een stapje terug doen

Verwijst naar zijn voornaam. Le Roy komt uit het oude Frans en betekent ‘de koning’ (in het moderne Frans is het ‘le roi’). Op de hiërarchische ladder staat de koning bovenaan en één stapje terug: de Prins

 

2)Je kan natuurlijk een foutje maken

Leroy heeft even in Someren gewoond, maar kwam na een jaar al snel weer terug naar Mierlo.

 

3)Hij is de helft van een duo

In zijn jeugd was Leroy grote fan van Bassie en Adriaan en wilde later maar wat graag Adriaan, de acrobaat worden.

 

4)Hij is geen onbekende

Dit verwijst eigenlijk naar zijn ouders, goed voor 11 jaar Kersepit historie. Moeder Coby was actief in de dansgarde en vader Gerrit-Jan was Raadslid en Adjudant. Als klein menneke vierde Leroy net zoals zijn ouders carnaval bij en met De Kersepit.

 

5)Hij is kieskeurig

Leroy heeft een passie voor champagne en is daarbij heel kritisch. Met andere woorden, hij is heel kieskeurig welke champagne wel of niet door zijn smaaktest komt.

 

6)Europa heeft hij wel gezien

Camping ‘Europa’ was een camping in Zuid-Frankrijk met een hoog ‘Kersepitgehalte’. Zo ook bezocht door familie Roodvoets, maar helaas is de camping niet zo goed bevallen. Ze hielden het daar al snel voor gezien.

 

7)Hij wisselt van positie

Dit heeft te maken met zijn voorganger Oud-Prins William I. In het dagelijks leven collega van Leroy. Als Prins was William natuurlijk hoger in rang dan Leroy. Nu is Leroy als nieuwe Prins hoger in rang dan collega William.

 

8)Van de 4 is er 1 favoriet

Niet alleen champagne lust Leroy graag, maar ook ijs. Van de 4 soorten (softijs, schepijs, sorbetijs en waterijs) is schepijs dé favoriet. Waar wij 2 bolletjes nemen, gaat Leroy er gerust voor 8!

 

9)”I’ll be back”

Toen zijn ouders besloten niet meer actief betrokken te zijn bij De Kersepit, betekende dat min of meer ook een afscheid van De Kersepit voor de jonge Leroy. Nu is hij weer terug op het oude nest.

 

10)Een verhoging is hem niet vreemd

Daarmee wordt een bouwsteiger of ladder bedoeld, waarop hij regelmatig staat om in zijn functie van werkvoorbereider de bouw te inspecteren.

 

11)Hij ziet zich alvast staan

Vanuit zijn werkplek bij ‘Bouwbedrijf Van Gerven’ heeft hij prima zicht op Residentie denheuvel, ‘zijn plekkie’ voor het komende carnavalsjaar.