Vereniging

Wat doet De Kersepit?

Veel mensen denken dat De Kersepit enkel een carnavalsvereniging is. Dat klopt niet helemaal. Sinds de oprichting in 1960 hebben we als naam: “Vereniging De Kersepit”. Dit houdt in dat we meer zijn dan alleen een carnavalsvereniging. Heel het jaar door organiseren we evenementen met als doel mensen op een gezellige manier bij elkaar te brengen. We zijn er voor en door mensen in heel Mierlo.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de Pronkzitting? Een evenement dat buiten carnaval om een unieke avond biedt met live entertainment van zeer hoog niveau. Naast bekende tonproaters zullen dit jaar op zaterdag 20 januari verschillende amusement acts hun opwachting maken.

Een dag later, zondag 21 januari, is traditioneel de Seniorenmiddag. Deze gratis(!) middag voor de senioren in Mierlo is een middag met een grote lach. Ook hierbij zal het amusement van hoog niveau zijn en worden de Mierlose ouderen getrakteerd op verrassende acts van binnen en buiten Mierlo.
Dancing with the Stars staat ook op de agenda in aanloop naar carnaval. Dit sfeervolle evenement waarbij prominente en minder prominente Mierlonaren één avond schitteren temidden van een zaal vol enthousiaste dansliefhebbers beleeft op zaterdag 3 februari inmiddels de achtste editie.

Het Kersenoogstfeest is een evenement dat De Kersepit drie jaar geleden, tijdens het jubileumjaar, nieuw leven heeft ingeblazen. Dit van oudsher Mierlose volksfeest, ter ere van de Mierlose Zwarte Kers, wordt om de twee jaar georganiseerd en zal dit jaar plaatsvinden op en rond het Molenplein op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Stralend middelpunt van die festiviteiten is natuurlijk de Kersenkoningin. Ook voor de bekendmaking van de Kersenkoningin 2018 op zondag 11 februari draagt De Kersepit zorg.

Het Ladies Event is eveneens tijdens het jubileumjaar gelanceerd. Dit unieke evenement in Mierlo wordt gehouden voor en door dames. Op deze avond maken vele ondernemers uit Mierlo en omstreken hun opwachting om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Bovenstaande geeft een mooi overzicht van enkele evenementen die De Kersepit door het jaar heen organiseert. Echter, we proberen als vereniging ook midden in de Mierlose samenleving te staan door zelf deel te nemen aan of een helpende hand bieden bij allerlei andere activiteiten die in Mierlo plaatsvinden. Denkt u hierbij aan de Dorpszeskamp, de Dorpsquiz, Pitpop, maar ook activiteiten met een wat serieuzer maatschappelijk karakter als de Samenloop voor Hoop.

Wilt u ook eens ervaren hoe het is om samen de schouders ergens onder te zetten en onderdeel te zijn van zo’n saamhorig gezelschap dan bent u van harte welkom. Spreek voor meer informatie gerust de leden van de vereniging aan. Kijk ook eens op onze website www.dekersepit.nl, de facebookpagina van De Kersepit of stuur een mail naar info@dekersepit.nl.