Prins Leroy I, Prins der Kersepitten

Dit jaar gaat Leroy Roodvoets, als Prins Leroy dun Uurste  carnaval vierend Mierlo voor tijdens carnaval 2019. Leroy is geboren in 1989 in het Annaziekenhuis te Geldrop en is verder opgegroeid in Mierlo. Van de Sint Johannesschool in Mierlo, ging hij via het Dr. Knippenbergcollege in Helmond naar uiteindelijk het HBO in Tilburg.

Leroy woont samen met Melanie van der Vleuten en samen hebben zij een dochter Fenna. Dé trots van Melanie en Leroy. Leroy is werkzaam bij Bouwbedrijf van Gerven als werkvoorbereider/verkoopbegeleider. Een saillant detail is het feit dat ook vorig jaar de Prins, Prins William I, werkzaam is bij dit bedrijf. Tevens verwerkt Leroy voor de Saasen groep vluchtplannen.

In zijn vrije tijd houdt Prins Leroy van heerlijk eten, een lekker glas champagne of speciaalbier, mountainbiken, maar bovenal van gezellig samenzijn met zijn Melanie en Fenna. Leroy was tot 2017 als keeper actief bij vv Mifano. Naast zijn voorliefde van vv Mifano is hij ook Ajax-fan. Hoe toepasselijk is het feit dat zijn lievelingsgetal 11 is. Verder brengt Leroy veel tijd door met diverse vriendengroepen, te weten Het Talent (zeskampteam), De Jongens en De Hokkers. Deze laatste groep is een goede bekende binnen Vereniging De Kersepit tijdens optochten en feesten. Leroy is zelf ook een goede bekende binnen Vereniging De Kersepit. Als kleine jongen ging hij vele jaren met zijn moeder en vader, die destijds Raadslid was, mee op pad met de Kersepitten.

Prins Leroy dun Uurste zal het Kersepittenrijk regeren met zijn motto ‘Wai Loate ut Knalle!’. Dit motto is een kwinkslag naar zijn voorliefde voor een lekker glas champagne. Samen met zijn Adjudant, Niels de Vet, belooft carnaval 2019 een knallend feest te worden.