Uitleg tips Prinseroaje

1. Carnaval zit in zijn bloed

Luciën is in zijn jonge jaren Prins geweest bij jeugdcarnavalsvereninging De Stillekes. Het café van zijn ouders, ‘t Tapperijke was door de jaren heen tevens de residentie van meerdere carnavalsverenigingen. Kortom, hij is met het feestje opgegroeid.

 

2. Hij heeft iets met 2025

Luciën beleeft veel plezier aan darten en als teamlid van Brouwer 666 neemt hij ook deel aan officiële wedstrijden. Zijn dartbondsnummer is 2025.

Ook hoopt hij in 2025 zijn 25-jarig jubileum te vieren als actief lid van Brandweer Mierlo.

 

3. Verder dan 200 komt hij niet

Volgens meerdere theorieën spreekt men van een berg als de hoogte van de ‘bult’ meer dan 200 meter is. Onder de grens van 200 meter spreekt men van een heuvel. Net zoals zijn achternaam: van den Heuvel.

 

4. Heeft hij een goed voorbeeld gehad?

Jazeker. Zijn oudere neef en nu zijn Adjudant Frank Swinkels was Prins van De Kersepit in het jaar 2005. En Luciën kan natuurlijk ook terugvallen op zijn eigen ervaringen als Prins van De Stillekes.

 

5. Hij heeft niet een, niet twee, maar drie prinsessen

Zijn schoonmoeder en zijn vrouw Nancy zijn beide Prinses Carnaval geweest in België. En dochter Mira is natuurlijk voor altijd zijn prinsesje.

 

6. De schaal is nog steeds niet terug

Deze tip was voor de echte ingewijden, want het linkt naar een voorval wat Luciën net na de geboorte van zijn dochter heeft meegemaakt en waar hij graag over vertelt. Het komt erop neer dat hij met de politie kon onderhandelen over de hoogte van zijn bekeuring voor te hard en zonder gordel rijden. In ruil voor een schaal beschuiten met muisjes zou de boete afgezwakt worden. Dus ging er een volle schaal beschuiten richting politie en die trokken de bekeuring ook deels in. Maar helaas heeft Luciën de schaal zelf nooit meer terug gezien; zo werd het uiteindelijk toch een duurdere boete.

 

7. Hij wordt nu volwassen

Eerst Jeugdprins van De Stillekes, nu op 46-jarige leeftijd Prins der Kersepitten.

 

8. Het wordt eindelijk werkelijkheid

Bij zijn werk voor Brandweer Brabant Noord is Luciën verantwoordelijk voor en beheerder van het virtueel trainingssysteem voor de Regionale Operationele Leiding. Het Prins-zijn is niets virtueels, dat is hij in werkelijkheid.

 

9. Je ziet hem ook overal in Mierlo

Luciën is ook actief bij de Mierlose brandweer. In de rol van bevelvoerder staat hij bij menig oproep paraat om Mierlonaren in nood te helpen.

 

10. Hij voelt zich thuis in onze Residentie

De Residentie van De Kersepit is Partycentrum ‘denheuvel’. Met Luciën’s achternaam ‘van den Heuvel’ kan het niet anders dan dat hij zich in onze Residentie meer dan vertrouwd voelt.